Használati útmutató

Használatí útmutató a falmatrica felhelyezéséhez

 

 

 

FIGYELEM! Olvasson el figyelmesen minden pontot mielőtt nekifogna a felhelyezéshez! Amennyiben helytelenül követi az útmutatást, fala megkárosodhat!
 
A falmatrica 3 rétegből áll:
 
1. transzferfólia
2. színes, kivágott öntapadó fólia
3. hátlap

 

Szüksége lesz:

 

- egy tiszta és száraz törlőeszközre
- papír ragasztószalagra
- egy ollóra, vagy egyéb vágóeszközre
- egy simító eszközre (bankkártya, vagy bármi ami hasonló)

 

 

 

1. Törölje le alaposan a port a száraz törlőeszközzel a felületről, ahova fel szeretné helyezni. Amennyiben a falak frissen vannak festve, kérjük hagyja legalább 2 hétig száradni a matrica felhelyezése előtt!

 

 

 

2. Terítse ki a matricát egy sík felületre. Távolítsa el a matrica és a transzferfólia között létrejött buborékokat a simító eszköz segítségével. A sarkok táján nyomja egy kicsit erősebben.

 

 

 

3. Helyezze fel a matricát a kijelölt helyre és rögzítse le a sarkait a papír ragasztószalaggal.

 

 
 
 
 
4. Rögzítse le a matricát középen is a papír ragasztószalaggal, utána pedig távolítsa el a ragasztószalagot a matrica egyik oldaláról.
 
 
 
 
 
 
 
5. Kezdje el óvatosan lehúzni a transzferfóliát a hátlapról. Amennyiben a matrica nem ragad a transzferfóliára egy felületen, dörzsölje meg ismét a simítóeszközzel. A felszabadított üres hátlapot vágja le. Ha a matrica több dörzsölés után nem ragad fel a transzferfóliára, a következő lépéseket kövesse:
 
 
 
1) Ne pánikoljon. :) Ritka, de teljesen normális és kezelhető jelenség, ha a matrica több ideig volt tárolva használatlanul, a hő hatására a transzferfólián lévő ragasztóanyag meggyengülhet, így nehezebben ragad rá a matrica.
2) Fektesse le a matricát egy keményebb, tiszta, sima felületre (ne legyen rajta szőnyeg, terítő, hasonlók... lehetőleg egy asztal).
3) Ha a transzferfóliát már felhajtotta, hajtsa vissza a matricára.
4) Dörzsölje át ismét alaposan (de ne túl dúrván) egy simító eszközzel.
5) Fordítsa meg az egészet fejjel lefelé (a matrica hátlapja legyen látható).
6) Kezdje el óvatosan a fehér lapot lehúzni a transzferfóliáról, úgy hogy közben nyomja erősen lefelé. A matrica ezután meg kell maradjon a transzfer fólián. Ha mégis ott marad a fehér lapon, nyomja vissza újból és próbálja erősebben nyomni, miközben húzza le. Ha mégis ott marad, egy vékony élű szikével rá lehet segíteni óvatosan, hogy lejöjjön.
VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=9nOvLp1aY30
 
 
 
 
 
 
6. Helyezze vissza a matricát a falra és simítsa ki a tenyerével a közepétől a széle fele haladva, úgy, hogy ne maradjanak buborékok.
 
 
 
 
 
 
 
7. Simítsa ki ismét a simító eszközzel az összes buborék eltávolítása és a teljes felület leragadása érdekében.
 
 
 
 
 
 
 
8. Húzza le a maradék ragasztószalagot és hátlapot, majd kezdje el ismét simítani a másik irányba. Kerülje a buborékok és gyűrődések kialakulását.
 
 
 
 
 
 
 
9. Használja a simítóeszközt ismét a teljes tapadáshoz.
 
 
 
 
 
 
 
 
10. Kezdje el óvatosan lehúzni a transzferfóliát az egyik saroktól a szemközti fele. Ügyeljen, hogy maradjon a falon minden része a matricának. Ha mégis marad egy kisebb rész, dörzsölje vissza ismét a simító eszközzel.
 
 
 
 
 
 
11. Törölje át a felhelyezett matricát egy tiszta törlőeszközzel, hogy ne maradjanak buborékok. Amennyiben mégis marad és nem simítja el a törlőeszköz, lyukassza át egy vékony tűvel, majd törölje meg ismét.

 

 

 

FIGYELEM: Amennyiben fala nincs rendesen lealapozva, és a festés nem megfelelő körülmények között lett kivitelezve, avagy a festés felvitele megkérdőjelezhető, a matrica külső transzfer rétege megkárosíthatja a festést, esetleg le is tépheti a felső réteget. A friss festést követően legalább 2-3 hetet várjanak a matrica felhelyezésével. A matrciát sötét, száraz és szoba hőmérsékleti viszonyok között kell tartani, lehetőleg kiterítve. A matricát a csomag átvétele után legfeljebb 1 hónappal fel kell helyezni, másképp a transzferfólia hatékonysága gyengülhet. Amennyiben nem megfelelő közegben, vagy túl sokáig tartják a matricát, a ragasztófelelülete károsodhat és előfordulhat, hogy nem tudják felragasztani.

Semmiféle kár miatt nem vállalunk felelősséget!

Ezen oldalak adatkezelési gyakorlatáért, valamint tartalmáért a Társaság felelősséget nem vállal.

Hibás felhelyezés miatt, az okozott károkért felelősséget nem vállalunk.   

A matricákat mindenki a saját felelősségére vásárolja meg és ragasztja fel, ezért a gyártó felé semmiféle követelést és kárigényt nem nyújthat be.

KaticaMatrica.hu

Az árak 27%-os ÁFÁ-t tartalmaznak.
S.C. Four Decor International S.R.L.
Adószám: RO30523710
Cégjegyzékszám: J05/1296/2012
Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-81965/2014
Szerepelünk a ShopManian - Online Vásárlás

A(z) KaticaMatrica.hu megtalálható a GLAMI.hu-n

Kapcsolat

0652/ 212083 (vezetékes)
info@katicamatrica.hu
egyedi@katicamatrica.hu

Facebook